zdravím, vyplatí se registrovat do systému ministerstva zahraničí DROZD, pomohly už někomu z vás informace, které přes něj ministerstvo posílá? .

užitečnost systému DROZD

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

33 reakcí

zdravím, vyplatí se registrovat do systému ministerstva zahraničí DROZD, pomohly už někomu z vás informace, které přes něj ministerstvo posílá?

0

Když jedu do zahraničí, tak se tam registruji. V případě událostí posílají SMS s kontaktem na nejbližší velvyslanectví / konzulát ČR. U velkých zemí jako Indie nebo Čína nerozlišují oblasti nebo regiony v rámci té země (přišla mi SMS o zemětřesení na jihu Indie a já byl na severu Indie).

Je to zdarma. V případě nouze mohou kontaktovat mé příbuzné.

0 Citovat

A přišly ty informace někdy vhod?

0 Citovat

V mém případě ty informace byly k ničemu.

Dělám to, kdyby se něco stalo. Je to jako pojištění, kupuji si ho pro případ nehody / úrazu..

0 Citovat

Já se tam registruju vždycky, když odjíždím mimo Evropu. Nikdy to k ničemu nebylo, ale to je jen dobře. Nic to nestojí a člověk neví, kdy se to bude hodit.

0 Citovat

Ahoj, teď už kdykoliv odjíždím kamkoliv mimo CZ přihodím registraci do DROZD. 1/ mají kontakt na moji "rodinu" v CZ 2/ vím na koho odkazovat v CZ 3/ svět se změnil a nejsem si jist že EU je bezpečnější než xxx 4/těch pár minut je fakt k smíchu a mám snad pojistku, že stát o mne ví.

0 Citovat

System Drozd?

Katastrofa.

V Omanu jsme od 1.3 a registraci na Drozdu mame od toho sameho dne. Nas let pres Dubaj byl zrusen a my se horkotezko dopravili z Abu Dhabi do Muscatu, odkud sme ocekavali vladni pomoc

Po 2 dnech cekani nam urednik doporucil  vyckavat s tim, ze zajemcu o repatriacni lety je mnoho, ze jsme v poradi a ze nam bude zaslan seznam moznych letu.

Dny plynuly aniz by kdokoli reagoval, linka samozrejme stale pretizena.

Dnes 6.3 jsme se konecne dovolali aby nam bylo receno, ze zadny dalsi let se pro Oman uz neplanuje, ze si mame koupit komercni let.

Nemuzu rict, ze bych byl prekvapen. je to prece Cesko.Vlada si dela PR, ale je to vsechno blamaz.Hlavne, ze vam litaji poloprazdny letadla.Pane Babis dekujeme!

3 Citovat

za mě je systém drozd k ničemu, dřív jsem se tam i registroval ale když jsme zažili tajfun nebo jiný průser tak ticho po pěšině. Ale klidně se tam registrujte, nic tím nezkazíte :)

2 Citovat

peter smith napsal(a):

System Drozd?

Katastrofa.

V Omanu jsme od 1.3 a registraci na Drozdu mame od toho sameho dne. Nas let pres Dubaj byl zrusen a my se horkotezko dopravili z Abu Dhabi do Muscatu, odkud sme ocekavali vladni pomoc

Po 2 dnech cekani nam urednik doporucil  vyckavat s tim, ze zajemcu o repatriacni lety je mnoho, ze jsme v poradi a ze nam bude zaslan seznam moznych letu.

Dny plynuly aniz by kdokoli reagoval, linka samozrejme stale pretizena.

Dnes 6.3 jsme se konecne dovolali aby nam bylo receno, ze zadny dalsi let se pro Oman uz neplanuje, ze si mame koupit komercni let.

Nemuzu rict, ze bych byl prekvapen. je to prece Cesko.Vlada si dela PR, ale je to vsechno blamaz.Hlavne, ze vam litaji poloprazdny letadla.Pane Babis dekujeme!

Poděkuj jinde :

Vládní politici kritizují předsedu Senátu Miloše Vystrčila z ODS, že podle zjištění iDNES.cz odletěl na paralympiádu do Itálie armádním speciálem v době, kdy tisíce Čechů uvázly na Blízkém východě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_svm

3 Citovat

co to má se systémem drozd?  ještě třeba něco o pěstování rajčat by nebylo :-/

4 Citovat

Když máš problém se čtením, doporučuji přečíst několikrát.

0 Citovat

Ty vole, já zase můžu říct, že provládní úderka už je i tady 🤣 Jo, je to od Vystrčila blbé PR. Letěl by ale ten vládní speciál poloprázdný? Jak dlouho předtím a potom stál na zemi? Jako sorry, už je březen, schovávat vlastní chaos a neschopnost za současné opoziční strany je primitivismus.

7 Citovat

prostě si sem dal hovadinu, která vůbec nesouvisí se systémem DROZD

3 Citovat

Jj, Babiš musí řídit i letadlový provoz, DROZDA, a pro jistotu by měl s tím speciálem taky letět, tak se už probuď ty provládní úderko.

1 Citovat

Aniž bych se chtěl zastávat Vystrčila a jeho občasných blikanců, v článku se píše, že ho ujistili, že je to OK. Nejede v tom tedy sám.

2 Citovat

Tyhle výkřiky o jedné cestě speciálem do Milána jsou jen odváděním pozornosti od skutečných a systémových problémů. Relevantní není debata o jedné cestě, ale o tom, jestli vůbec politici až na zcela mimořádné události potřebují tahle letadla pro pracovní potřeby, ať je to cesta Okamury na Slovensko, Vystrčila do Milána nebo Havlíčka do USA (fakt by nemohly jejich sekretariáty lépe plánovat a nestačila by business letenka nebo i třeba i first class?) Mimochodem i ti vojenští piloti musejí mít nalétané hodiny kvůlii licenci/tréninku, takže prostě občas musejí někam letět a proto často létají i s prázdnými letadly, paradoxně taková cesta může být dokonce i úspora - tím neříkám, že tahle byla. Jinak bychom mohli samozřejmě také debatovat, jestli potřebují dvě auta s řidičem, jiní jedno auto s ridičem, speciální ochranky, atd. Já kolem sebe dost často slyším věty typu "proč těm managerům ty firmy neplatí třeba půlku, vždyť by jim to stačilo" ... "a proč jim dávají služební auta" ... ale lépe se voličům ukazuje jedna útrata nějaké částky, kterou si dokážou představit (třeba milion) nebo přidání politikům, ale systémový problém v desítkách a stovkách miliard (typicky důchodový účet, neziskovky, dotační systémy na provozní a investiční náklady), to už se nikdo nesnaží ani vysvětlit, natož řešit (a je úplně jedno, kdo je zrovna ve vládě a kdo v opozici). 

4 Citovat

Audit napsal(a):

Vládní politici kritizují předsedu Senátu Miloše Vystrčila z ODS, že podle zjištění iDNES.cz odletěl na paralympiádu do Itálie armádním speciálem v době, kdy tisíce Čechů uvázly na Blízkém východě.

V čem závodí? Koukám, že pro mentály je podmínkou účasti IQ pod 75.

1 Citovat

Tady se už rojí retardované politické urážky jak na Facebooku 🤦 Přesuňte se laskavě tam, bude vám tam v tom smradu dobře.

5 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="Audit "]

V čem závodí? Koukám, že pro mentály je podmínkou účasti IQ pod 75.

[/citace]

Už se asi těšíš na svoje třinácté narozeniny. 

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Ty vole, já zase můžu říct, že provládní úderka už je i tady 🤣 Jo, je to od Vystrčila blbé PR. Letěl by ale ten vládní speciál poloprázdný? 

Proč tam musí být Vystrčil, když zahajovací ceremoniál česká výprava oprávněně bojkotuje?

Bez ohledu na to, co říká nebo neříká ten pologramotný makak a jeho koaliční lidský odpad.

2 Citovat

Na to se ptejte jeho, nebudu ho v tom hájit 🤷 Nicméně nemohl by letět bez povolení ministra Zůny. Předpokládám, že je to další trapná aférka na odvedení pozornosti.

4 Citovat

Jo to víš Alenko, běž raději zpátky na ten svůj Facebook. Jsou jiné problémy, které už brzo budeš muset řešit - například to, že Česko má zásoby plynu jenom na 20 dnů, a to je na tom ještě dobře. Ty prostě máš svůj politický neotřesitelný nadhled.

2 Citovat

Zpět k DROZD - je tady někdo, kdo s tím má fakt praktickou zkušenost a k něčemu reálnému to bylo a zafungovalo? 

1 Citovat

Audit napsal(a):

Jo to víš Alenko, běž raději zpátky na ten svůj Facebook. Jsou jiné problémy, které už brzo budeš muset řešit - například to, že Česko má zásoby plynu jenom na 20 dnů, a to je na tom ještě dobře. Ty prostě máš svůj politický neotřesitelný nadhled.

Jojo, rovnou to převedeme na primitivní sarkasmus vůči mojí osobě, to jsi teda alfa samec. Najednou je tu téma plyn, aby tu jako byla blbá nálada. Tak jo. Otevři si Braník. Pokud jsi teda už vychodil střední, což teda nevypadá 😜

4 Citovat

Lukas888 napsal(a):

Zpět k DROZD - je tady někdo, kdo s tím má fakt praktickou zkušenost a k něčemu reálnému to bylo a zafungovalo? 

Zatím jsem se registrovala jenom do Malajsie, kde se nic nedělo. Katka Ostrá kdysi zmiňovala, že jí přisly SMS ohledně zemětřesení na vedlejším ostrově. To asi pravda byla.

0
33 reakcí